Komple Uygulamalı Web Geliştirme Eğitimi

Sıfırdan ileri seviyeye 'Web Geliştirme': Html, Css, Sass, Flexbox, Bootstrap, Javascript, Angular, JQuery, Asp.Net Mvc&Core Mvc

  • 38115
  • 13229

Kurs Planı



Web Geliştirme Nedir?

Web geliştirme komple bir web sitesinin hem web tasarım (html,css,javascript), hem de web programlama (asp.net mvc) konularının kullanılarak geliştirilmesidir. Sadece html css kullanarak statik bir site tasarlayabiliriz ancak işin içine bir web programlama dilini de katarsak dinamik bir web uygulaması geliştirmiş oluruz. 

Dinamik bir web uygulaması bir yönetim paneline sahiptir ve yönetim paneli ile site içeriklerini dinamik bir şekilde yönetebiliriz.

Web geliştirme temel olarak 3 alan altında ele alınır; Frontend, Backend ve FullStack.

Frontend, bir web sitesinde amaca uygun içeriklerin görüntülenmesi aşamasıyla ilgilenir. Bu alanda çalışacak kişiler html, css ve javascript konularına hakim kişilerdir.

Frontend geliştirici bir web sitesini html ve css kullanarak sıfırdan tasarlayarak güzel görünümlü web sayfalarını oluşturabilir.

Frontend geliştiriciler, web programlama dili kullanmazlar yani database yapısı ve iş kuralları ile ilgilenmezler ancak hazır veri deposundan (restful service) gelen json ya da xml türündeki verileri kaynaktan talep eder ve web sayfasında görüntülerler. Örneğin, döviz kurlarını javascript ile api servisinden talep eder ve html etiketleri ile sayfada gösterir.

Backend, bir web sitesinin tasarımı ile ilgilenmez. Backend geliştiriciler web uygulamalarının database yapısını oluşturup belirli iş kurallarını ele alarak web uygulamasının düzgün, performanslı ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Backend geliştiriciler, frontend geliştiriciler için bir veri deposunu hazırlar (restful service) ve frontend geliştirici servisten gelen bilgileri javascript ile elde edip görüntü oluşturmak için gerekli html ve css kodlarını kullanır.

Fullstack, frontend ve backend geliştiricilerin ilgilendiği tüm alanları kapsar.

Fullstack bir web geliştirici, bir web uygulamasının baştan sonra hem tasarım hem de programlamasını tek başına yapan kişidir. Bu kişiler genelde freelancer olarak çalışırlar yani her hangi bir firmaya bağlı kalmadan aldıkları işleri tek başlarına yaparlar.

Komple Uygulamalı Web Geliştirme kursumuz ile fullstack bir web geliştiricinin bilmesi gereken tüm konuları öğrenerek bir web uygulamasını baştan sonra kendiniz geliştirebilirsiniz. Kursu incelemek için tıklayınız.

Peki fullstack web geliştirici olmak için hangi konuları bilmemiz gerekiyor ?

Html Nedir?

İster statik ister dinamik bir web site olsun her web site tasarımında mutlaka html kullanmak zorundayız. Tüm tarayıcılar yazmış olduğumuz html içeriklerini görüntüye çevirirler. Bu yüzden web geliştirme için ilk olarak güzel bir html bilgisine ihtiyacımız vardır.

Html, xml veri yapısında tanımlanmış bazı etiketlerden oluşur.Html bir programlama dili değildir. Bu yüzden yanlış yazılan bir html içeriğini kontrol edecek bir program yoktur. Tarayıcılar gelen html içeriğini olduğu gibi görüntüye çevirirler ancak html kodlarını yazarken mutlaka uymamız gereken bir html standardı vardır. Çünkü web sayfa hazırlamamızdaki en büyük nedenlerden biri arama motorlarının seveceği standartlara uygun bir web tasarım yapısı oluşturmakdır.

Komple Uygulamalı Web Geliştirme kursumuz ile güzel bir html bilgisine sahip olarak, html standartlarına uygun mükemmel web siteleri geliştirebilirsiniz. Kursu incelemek için tıklayınız.

Css Nedir?

Sağlam bir html bilgisine sahip olduktan sonra css nedir, iyi bir şekilde öğrenmemiz gerekir. Çünkü html etiketleri soluk cansız bir şekilde görüntülenir. Html etiketlerini renklendirmek, konumlandırmak, boyutlandırmak gibi işlemleri yapabilmek için mutlaka css nedir, bilmemiz gerekir.

Css nedir, daha iyi açıklarsak; örneğin yazı yazmak için kullandığımız her hangi bir kelime işlemci programını örneğin word programını düşünelim. Yazdığımız yazılar başta yalın ve sadedir. Ancak yazılarımızı daha iyi hale getirmek için kullanabilecek olduğumuz bir sürü stil özellikleri vardır. Örneğin başlığı kalın yapmak ya da renklendirmek için bazı kısa yolları kullanırız. İşte css de tamamen bu şekilde oluşturulan yalın html görüntülerini canlandırır.

Komple Uygulamalı Web Geliştirme kursumuz ile css nedir ve css ile harika web tasarımlarını nasıl yapabiliriz detaylı bir şekilde öğreniyoruz. Kursu incelemek için tıklayınız.

Bootstrap Nedir?

Şimdi ise; bir standarda bağlı daha etkin web tasarımları oluşturabilmek için bootstrap nedir, iyi bir şekilde öğrenmemiz işlerimizi oldukça kolay hale getirir.

Sayfa tasarımı için html öğrendik ve tasarımımıza görüntü kazandırmak için css bilgisini de öğrendik ancak css kodlarını en alt seviyede yazmak çoğu zaman bizi zorlar. Dolayısıyla daha etkin css yazabilmek için bazı firmalar tarafından oluşturulmuş hazır css kütüphaneleri vardır. 

En basitiyle bootstrap kütüphanesi içinde oluşturulmuş bazı buton stilleri mevcuttur ve buton stillerini kullanmak için yapmamız gereken sadece buton stiline ait sınıf ismini kullanmamızdır, hepsi bu kadar. Bu sayede web sitemizin tüm sayfalarında aynı css 'e sahip aynı tarzda butonlara sahip olmuş oluruz.

Tabi ki bootstrap nedir, öğrendikten sonra yapabileceğimiz tek konu buton oluşturmak değil. Bootstrap ile bir çok hazır component kullanımına sahip oluyoruz.

Komple Uygulamalı Web Geliştirme kursumuz ile bootstrap nedir ve bootstrap ile harika web tasarımlarını nasıl yapabiliriz detaylı bir şekilde öğreniyoruz.Kursu incelemek için tıklayınız.

Javascript Nedir?

Şimdi ise hem frontend hem de backend alanlarında kullanılan javascript nedir, öğrenelim.

Javascript öğrenerek frontend alanında hazır bir veri deposundan (restful api) bilgi talebinde bulunup gelen json ya da xml verileri ile bir web uygulaması oluşturabiliriz. Örneğin bir film tanıtım sitesi yapmak istediğimizde tüm film bilgilerini kendi veri tabanımıza tek tek kayıt etmemize gerek yok. Tüm film ve dizi arşivini bize restful servisi ile sunan bazı firmalar mevcut. Örneğin; themoviedb gibi.

Dolayısıyle tek yapmamız gereken javascript nedir, güzel bir şekilde öğrenmek ve sonrasında bu gibi uygulamaları javascript ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

Peki Javascript 'i sadece frontend tarafında mı kullanıyoruz? Yani sadece hazır bir veri deposumu bulmamız gerekiyor, hayır. Javascript dilini kullanarak backend alanında da uygulama geliştirebiliriz bunun için nodejs öğrenmemiz gerekiyor.

Nodejs platformu dahilinde tamamen javascript kullanarak frontend geliştiriciler için veri depomuzu kendimiz oluşturabiliriz. Hatta nodejs ile baştan sona bir fullstack web geliştiricinin yaptığı tüm işleri yapabiliriz.

Komple Uygulamalı Web Geliştirme kursumuzda javascript nedir, öğreniyoruz. Kursu incelemek için tıklayınız.

Asp.Net Nedir?

Bir backend ya da fullstack web geliştiricinin mutlaka en az bir web programlama dilini biliyor olması gerekiyor. 

Kullanabilecek olduğumuz web programlama alternatifleri mevcut. Bunlardan bazıları; Asp.net, php, nodejs, django. 

Hangi web programlama dilini kullanıyorsanız kullanın sonuç değişmez. Bir web programlama dili ile yaptıklarımızı diğeriyle de yapabiliriz. Ancak burada önemli olan öğrenmeye karar verdiğimiz web programlama dilinin ne kadar popüler olduğudur ?

Kursumuzda Asp.net anlatıyorum çünkü Asp.net mvc gerçekten çok popüler. Karşılaştığınız her hangi bir sorunda çözüme ulaşmak için bir çok kaynağa anında ulaşabilirsiniz. Ya da iş başvurularında sıklıkla bu alanda ihtiyaç olduğunu görürsünüz. Bu yüzden bir backend geliştirici için asp.net mvc bilmek oldukça önemlidir.

Komple Uygulamalı Web Geliştirme kursumuzda asp.net nedir, öğreniyoruz. Kursu incelemek için tıklayınız.

Web Geliştirme Kursumuzda Ne Öğreniyoruz?

Kursumuz sıfırdan ileri seviyeye kadar bir web geliştiricinin bilmesi gereken tüm konuların yer aldığı, piyasadaki en kapsamlı ve en güncel kurs olduğunu bilmenizi isterim.

Peki neden Web Geliştirici Kursuna İhtiyaç Duyalım ;

  • Ciddi iş potansiyeline sahip olan bu alanda kendinizi geliştirip iyi bir kariyer sahibi olabilirsiniz.

  • Freelancer olarak çalışıp kendi müşterilerinize hizmet sunabilirsiniz.

  • Kurumsal bir firmada iyi bir ücret karşılığında çalışabilirsiniz.

  • Hayal ettiğiniz projeleri gerçekleştirme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Kurs programı web geliştirici alanıyla uğraşmaya başlamış ancak neyi ne zaman öğrenmesi gerektiğini bilmeyen ya da bu alanla ilgili hiç bir fikri olmayan kişileri göz önüne alarak sıfırdan özenle hazırlanmıştır.

Web geliştirici olmak aslına bakarsak zor değil ancak kaynak sıkıntısı gerçekten çoğu zaman sıkıntı oluyor ve aslında kolay olan bu süreci gerçekten çok zormuş gibi gösteriyor.

Kaynak sıkıntısı; aslında neyi öğrenmemiz gerektiği , öğrenme sürecinde birbirinin eşdeğeri konular ya da yazılım araçlarının neler olduğu , en son çıkan teknolojiler neler gibi konuların bilinmediği üzerinedir. Bu gibi sıkıntılar öğrenme sürecini uzatıp çoğu zamanda bu işten vazgeçilmesine neden olmaktadır.

Bize sınırsız bilgi sunan İnternet ile kaynağa ulaşma sürecimiz çok çabuk ve kolay olmaktadır ancak bu başta güzel gözükse de binlerce kaynak içinden neyi öğrenmemiz gerektiğini seçmek gerçekten zor oluyor.Dolayısıyla çoğu zaman birbirine eşdeğer çoğu yazılım türleri ya da araçlarıyla boşu boşuna aylarca uğraşıyoruz.

Web Geliştirme Kursu Sonunda Neler Yapabilirim?

Kurs Sonunda ;

  • Her türlü web tasarım sitelerini

  • Her sektöre hitap eden statik ve dinamik tanıtım sitelerini

  • Blog tarzındaki dinamik içerik üreten web sitelerini

  • Sitelerinizin yönetim panelini

  • En temel kuralları içeren bir E-ticaret sitesini

yapabiliyor olacaksınız.

Zaman kaybetmeden komple web geliştirme kursuna dahil olup fullstack bir web geliştiricinin bilmesi gereken en güncel ve en temel konuları planlı bir şekilde öğrenin...! Kursu incelemek için tıklayınız.